Dagbok

Valpdagbok 2009/2010

Fredagen den 26 mars 2010

Valparna har hunnit bli 14 veckor. Och idag har den sista av dem, Krim, fått ett nytt fint hem. På söndag flyttar han ifrån oss.
Det är med sorg i hjärtat som jag lämnar ifrån mig honom, han är en helt underbar liten nallebjörn som verkligen blivit en liten personlighet och en naturlig del i vår familj.
Men samtidigt med glädje då jag vet att han kommer att få ett jättebra liv tillsammans med en annan pudel, mellanpudeln Sacke kommer att bli hans nya kompis.
Jag älskar dig Krim  och glömmer dig aldrig!

Måndagen den 8 mars 2010

Idag har varit en händelserik dag för lilla Kooki. Hon flyttade ju förra veckan till sitt nya hem. Men köparen ångrade sig och idag hämtade jag hem sötnosen.
Och till skillnad från förra veckan så blev hon inte åksjuk idag vilket var skönt både för henne och för mig.
Ikväll har hon träffat sin nya familj, på riktigt, och även flyttat dit. Hon får flera "mattar", en husse och flera pudelkompisar. Kan man få det bättre.
Hennes nya namn är Sessan, vilket passande namn på en skönhet som hon.
Lilla söta äslkade vovve, nu vet jag att du är hemma, på riktigt!
Lille Krim är lite förvirrad, först kommer syrran hem, sen försvinner hon igen. Varför vill ingen ha mig tänker han, lille gubben min.

Onsdagen den 3 mars 2010

Underbara Kooki, som snabbt blev min egen lilla favorit, har idag flyttat till sitt nya hem. Igår var vi hos veterinären och idag körde jag henne hem och hon gillar inte alls att åka bil, lilla gumman.
Hon är en lugn personlighet med de största ögon man kan tänka sig, den mjukaste nos och de kramgoaste tassarna. Det är en stor sorg, det måste jag erkänna, men jag vet att hon kommer att få det bra!
Jag kommer sakna henne så! Älskade lilla Kooki.

Söndagen den 28 februari 2010

Idag har Kenzo flyttat hem till sin nya familj. Underbare Kenzo som har varit den valpen som utmärkt sig mest både genom sin storlek och sitt sätt. En riktigt liten buse med glimten i ögat. Samtidigt som han varit kelgrisen nr 1 här. En underbar blandning av känslor har man fått för honom. Och samtidigt som det är en sorg att han flyttar är det med glädje jag lämnat iväg honom då jag med all säkerhet vet att han kommer att få ett underbart hem fyllt med kärlek för honom.
Kommer aldrig att glömma dig Kenzo. Ditt nya namn blir nog Kalle.

Måndagen den 21 februari 2010

Valparna är nu drygt nio veckor. Och de älskar att leka i snön. Även inomhus leker de och busar så pälsen yr. Fyra valpar har nu flyttat till sina nya hem och de kommer att få underbara liv allihop!
Tråkigt nog så kom Krim hem igen, de som tog hem honom var tyvärr allergiska och därför tvugna att lämna tillbaka honom.
De som är kvar börjar man känna riktigt mycket nu. Kooki är den lugna, mjuka och gosiga vovven. Hon sitter till och med still på trimbordet när hon blir klippt.
Kenzo är den stora, bamsiga killen som är så stor och så kelig.
Krim är en liten myskille som är lite mitt emellan.
Kezzie (Cookie) som flyttade idag är den minsta, den busigaste och den så otroligt söta lilla vovven. Hon och Kenzo har varit bästa vänner hela tiden.

Lördagen den 13 februari 2010

Lille underbare Krim, en underbar hund med en egen personlighet. Lugn och fin. Idag har han flyttat till sin nya familj. Jag kommer att sakna den här killen Men han kommer att få det jättebra!

Torsdagen den 11 februari 2010

Idag har Svante flyttat hem till sin nya matte och husse. Han blev så fiiin med nyrakad nos och tassar. Och jag är riktigt stolt över att jag faktiskt kan göra det själv
Svante får ju gott sällskap av Loffe, bror från tidigare kull. Loffe kommer att lära Svante aaaallt han kan ha ha. Svante kommer få ett härligt liv det är jag säker på.
Lille underbare Svante, guldklimpen!

Onsdagen den 10 februari 2010

Idag är valparna åtta veckor. Och den första lilla flickan flyttade idag hem till sin nya matte och husse. Lilla vackra Diva, som föddes sist och var störst.
Idag är hon näst, näst minst i kullen
Inför mötet med sin matte och husse blev hon sååå fin, med nyrakad nos och tassar och en liten rosett i pannan.
Hon kommer att få ett jättefint hem där hon kommer att bli älskad och ompysslad hela tiden.

Tisdagen den 9 februari 2010

Idag var det då dags för veterinärbesöket. Och vilken kaos det blev.
Veterinären var mer än en timme försenad och vi väntade och väntade. Alla valparna var så himla snälla och sov i bilburen hela tiden.
Sen klämde och drog veterinären i dem och stack sprutan i nacken samt chipmärkningen. Aj aj, och oj vad det blödde på vissa små stackare.
Men de var sååå himla duktiga allihop. Alla valparna var helt utan anmärkning och det känns jätteskönt.

När vi sen väl kom hem så var de kissnödiga, nån hade mått illa under bilfärden och hungriga. Så när vi kom hem var det väldigt rörigt och smutsigt bland valparna. Jag fick storstäda och stortvätta Och till slut badade jag alla valparna, en och en och fönade dem torra. De blev som nya vovvar, väldoftande och mjuka och fina.

Fredagen den 5 februari 2010

Nu har valparna hunnit bli sju veckor. Man kan ganska tydligt urskilja vem som är vem. Storlek, färg och temperament gör att man lätt kan se vem som är vem. Nästa vecka flyttar två av dem till sina nya hem.
Mamma Kazey matar mindre och mindre, men Kayla fortsätter att sköta om dem. Och emellanåt går det vilt till här när alla nio hundarna leker och busar. De har långa vakenperioder nu och ibland vaknar de kl fyra på morgonen och vill leka ett par timmar. Sen sover vi gott allihopa ha ha

Fredagen den 29 januari 2010

Sex veckor har gått sedan valparna föddes. Sex intensiva veckor. De är nu riktiga små hundar. Som äter riktig mat och mamma Kazey försöker bestämt att avvänja de små liven. Inte alltid så lätt. De är små glupska liv. När de sover så sover de såå gott och när de leker så är det riktigt bus här. Mamma Kazey och syster Kayla leker och uppfostrar de små, som bara de kan. De är helt underbart att se.
Idag har den fjärde lilla valpen hittat sitt blivande hem. Lilla Kezzie ska flytta till en underbar familj med många barn. Hon har fått namnet Cookie. Så just nu har vi två små "kakor" här.

Måndagen den 25 januari 2010

Idag har vi haft päls och  klovård. Alla klorna har klippts! Och fyra av vovvarna har fått ett helt nytt ansikte, med en nyklippt nos! Det blev som nya vovvar, ögonen blev såå stora.
Lilla Kezzie och Kenzo är nog de livligaste och busigaste valparna just nu. Kezzie må vara minst men hon var först med att klättra över staketet Hon älskar att springa på golvet och jaga sina syskon.
Kayla hjälper sin mamma att uppfostra sina syskon.

Tisdagen den 19 januari 2010

Snart fem veckor har gått i valparnas liv. De har vuxit och den störste väger snart ett kilo. "Riktig" mat har ätits och välling och fil har de fått till frukost. De har en glupande aptit. Vakentiden börjar bli längre och de är inte små gnälliga bebisar längre. De är nu små lekfulla och busiga tussar.
Pälsen är lång och börjar bli krullig. Tänderna har börjat växa ut och är sylvassa.
De är nyfikna och kommer de ut på golvet springer de efter antingen oss eller någon av de stora hundarna.
De är små ljuvliga varelser som är så keliga och underbara.

Onsdagen den 13 januari 2010

Idag är valparna fyra veckor. De har vuxit och utvecklats till små underbara individer. Pälsen har växt jättemycket och somliga är nu riktigt rufsiga
Idag har de också ätit riktig hundmat för första gången. Inget konstig alls, de åt som om de aldrig gjort annat. Riktigt runda om magen blev de sen

Lördagen den 9 januari 2010

Nu har valparna passerat tre veckor. De växer så det knakar och nu ser dom ut som riktiga hundar. De springer på alla fyra benen och är så himla gulliga.
Det börja bli dags för riktig mat snart för det blir mer och mer trångt vid mammas matplats
Alla valparna har nu flyttat till en större hage där det finns gott om plats att röra på sig.
Lilla Kayla älskar valparna och hjälper Kazey så fort hon får en chans, och i nya hagen finns plats för alla vovvarna.
Riktigt mysigt.

Söndagen den 3 januari 2010

Nu är valparna två och en halv vecka. Det är inte klokt vad fort de utvecklas. Ögonen är vidöppna och de tittar på oss med en nyfiken blick. Mat och sovrutiner fungerar utmärkt. Och de går stadigt upp i vikt.
Kezzie, Kandy och Killen är de som är minst.
Krim och Kooki är de som är mittemellan och Kenzo och Diva är de största, de har idag passerat 400 gram.
Nu kan de både sitta och gå och snart är leken i full gång.

Måste också göra en rättelse. Jag har ju kallat valparnas färg aprikos. Pappan är ju aprikos. Och det var så det såg ut när de föddes. Men de har ju en tendens att bli ljusare hela tiden. Och idag läste jag nånstans att färgen champagne existerar. Det är nog vad jag skulle vilja kalla dessa valparna. Killen blir kanske aprikos för han är lite mörkare än de andra.

Fredagen den 1 januari 2010

Valparna har nu hunnit bli två veckor gamla. De har alla öppnat ögonen och de börja nu gå mer än kravla. De är helt underbart söta. Mamma Kazey och valparna har nu kommit in i bra rutiner både när det gäller mat och tvättning. Och lilla Kayla hjälper så gärna till med allt. Så fort mamma är klar med matning så får lilla Kayla tvätta och gosa med valparna. (se bild)
Idag har vi satt upp en större bur till dem, så de kan springa på sina små ben som ju blir starkare och starkare!

Tisdagen den 29 december 2009

Det har gått några dagar och det har varit ganska lugnt. Valparna äter och sover. Och ibland tar syster Kayla hand om dem en stund. De växer så det knakar och de går stadigt uppåt på viktkurvan. Allt är med andra ord precis som det ska.
Idag har ögonen börjat öppnas på en del men man kan se tendens på alla. Kandy och Kenzo är de som nästan öppnat ögonen helt och Diva har öppnat ett öga,,,lit mer än det andra.
Plötsligt så blir det små individer av dessa små tussar. Det blänker blått i ögonen, det är så underbart att se

Onsdagen den 23 december 2009

Idag är valparna en vecka och viktkurvorna pekar mestadels uppåt. Tre av valparna är lite mindre och jag ser till att de kommer först till maten
Fyra av valparna är stora och har passerat 200 gram.
Kayla hjälper fortfarande till med valparna och har spenderat största delen av dagen i valplådan. Ikväll började nog Kazey bli lite förvirrad då Kayla faktiskt morrade till sin egen mamma när hon ville komma till sina valpar.

Tisdagen den 22 december 2009

Idag fick Kayla plötsligt tillgång till valplådan. Hon hoppade helt sonika ner i lådan och la sig bredvid sin mamma som matade valparna.
Hon slickar och sköter valparna som om de vore hennes egna. Valparna kryper intill henne och älskar att ligga i hennes päls.
Men när de söker efter mat så hittar de ju inget
Kazey och Kayla tycks liksom hjälpas åt med valparna,,,,, och här står vi som frågetecken.

Söndagen den 20 december 2009

Fyra dagar har gått sedan de små valparna föddes. Idag har en av valparna träffat sin nya familj. Det är den sista valpen i kullen som vi kallat Kelzy. Hon är helt klart den största valpen och kommer med all säkerhet att bli en rejäl pudelflicka. Hennes nya namn är Diva. Och hon kommer att få det så bra!

Lördagen den 19 december 2009

Efter gårdagens pärs så har läget nu stabiliserat sig. Alla valparna har gått upp i vikt. Även lilla Kandy är pigg och tar själv för sig av maten.
Första valpen upp över 200 gram blev Kelzy, den sista valpen i kullen. Hon är en riktigt söt liten "klump".
Tänk att det kan vara sån skillnad, somliga är så stora och andra är så små.

Fredagen den 18 december 2009

Idag har matte nog räddat livet på lilla Kandy.
Det är inte så lätt att ta sig fram i "matkön" sju valpar om åtta spenar. Alla sparkar och trampar för att ta sig fram, och alla är inte lika starka.
Det är inte så lätt att veta vem som har ätit och vem som inte har!
Igår hade alla valparna gått ner något i vikt och jag hade för avsikt att kolla de minsta extra noga.
Idag upptäckte jag att lilla Kandy hade gått ner ännu mer när nästan alla de andra börjat gå uppåt. Hon var slö och orkeslös och ett tag trodde jag faktiskt att hon skulle dö i min hand.

Men vi har kämpat och jag har matat henne med flaska i över en timme, 5 ml fick hon i sig. Men av det lilla fick hon lite ork tillbaka och började åter kravla fram till sin mamma och orkade slutligen ta tag i spenen och suga. Jag vägde henne efter hon ätit och då hade hon ökat i vikt.
Nu håller jag sten koll.

De andra två som också gått ner i vikt är Kezzie och Killen, men de är ändå pigga och framfusiga.

Fredagen den 18 december 2009

Nu har valparna fått namn. Det tog lite tid denna gång, det är inte så lätt. De kommer ju ändå att få andra namn sen när de flyttar. Men detta är vad vi kommer att kalla dem så länge de är här hos oss.

Valp nr 1 heter Kezzie, (efter sin mormor)
Valp nr 2 heter Krim, (efter sin morfar)
Valp nr 3 heter Kooki
Valp nr 4 heter Kandy
              två vackra (förmodligen vita) flickor
Valp nr 5 heter Killen, (han var ju den vackre mörke killen redan från början)
Valp nr 6 heter Kenzo, (den stora fina vita pojken)
Valp nr 7 heter Kelzy, (den största flickan)

Torsdagen den 17 december 2009

Natten har förlöpt väl, matte har sovit i soffan bredvid valplådan och haft full koll hela tiden
Idag står det ju faktiskt helt klart att de tre ljusare valparna nästan med säkerhet kommer att bli vita.
Har också vägt allihop idag och de har ju gått ner i vikt, precis som människobebisar gör. Och det är den lilla första flickan som gått ner mest. Så nu får vi se till att hon kommer till och får äta!

Onsdagen den 16 december 2009

Lite fakta om valparna.

Nr 1. Mörk aprikos tik, född 11.20, vikt 152 g
        Först född, ganska mörk i färgen

Nr 2. Mörk aprikos hane, född 11.30, vikt 170 g
        En ganska stor liten kille, ganska mörk i färgen

Nr 3. Ljus aprikos tik, född 11.40, vikt 160 g
        Den här lilla tjejen skulle kunna bli vit

Nr 4. Ljus aprikos tik, född 12.00, vikt 150 g
        En ljus flicka till som nog blir vit, ganska liten

Nr 5. Mörk aprikos hane, född 12.30, vikt 145 g
        En riktigt mörk kille, och minst i kullen

Nr 6. Ljus aprikos hane, född 13.03, vikt 192 g
        Den största pojken i kullen, också ljus i färgen, blir nog
        vit

Nr 7. Mörk aprikos tik, född 14.13, vikt 199 g
        En stor liten tjej, sist och störst, pigg och sprallig redan
        från början

Nu ska vi bara hitta på lite namn till alla

Onsdagen den 16 december 2009

Kl 20.52.
Det blev som jag trodde, valparna kom idag.
Jag var iväg några ärenden men min son var hemma, när jag gick vid 9.45 så var Kazey lite flåsig så jag anade att valparna skulle komma lite senare.
Vad jag inte riktigt hade räknat med var att det skulle gå så fort och vara så pass enkelt. Hon är en fantastisk hund, min Kazey.
När klockan var ca 11.15 ringde min son och sa att det kommit vatten. Jag ringde omedelbart till min väninna som for dit och strax därefter kom jag hem.

Då var redan två valpar ute. Sen kom de, en efter en. När det kommit fyra, hyfsat stora valpar trodde jag inte det fanns plats för fler. Men då kom den femte. Sen kom den sjätte. Och efter ett bra tag kom den sjunde också :-)
Jag hade gissat på sju, och jag fick rätt, det blev sju stycken.

Alla är aprikosfärgade, några ljusare och några mörkare.

Kayla var med hela tiden och blev nog lite avundsjuk och kände sig lite utanför. Nu ligger hon tätt intill mig, min lilla prinsessa. Och jag har lovat henne att vi inte ska behålla nån valp denna gången.

Den sista valpen tog god tid på sig, och vi var tre stycken som hjälpte Kazey, till slut kom valpen och det var också den största av dem alla.

Kl 14.13 var det hela över för denna gången. En till synes lätt och snabb förlossning.

Nu vilar Kazey och alla valparna gott i sin låda.

Onsdagen den 16 december 2009

Kl 10.30. Nu är jag säker på att förlossningsarbetet har börjat.
Kazey är orolig och flåsar. Min lilla vovve ska snart bli mamma:-)
Tempen hade imorse sjunkit till 37.0 grader, innan låg den runt 37.7
Det var det första tecknet, sen blev hon alltmer orolig och går runt. Vill ut och kissa hela tiden,,,,

Onsdagen den 9 december 2009

Nu har Kazey börjat bo in sig i sin fina valplåda. Förra året var den lite större, vi var av utrymmesbrist tvugna att krympa den lite. Men hon tycker om den iallafall och hoppad upp i den idag och började bädda!

Lördagen den 5 december 2009

Idag kände matte de första fosterrörelserna

Tisdagen den 2 december 2009

Nu börjar det bli tungt och flåsigt här. Lilla Kazey har en rejäl bula på magen, och jag blir nästan lite orolig för att hon ska spricka.
Hon behöver kissa ofta men hon är så duktig o säger till när hon behöver ut, både natt och dag.
Så fort man klappar henne så "knorrar" hon, så nu börjar det nog bli lite jobbigt för lilla vovven. Tror hon längtar till valparna kommer!

Torsdagen den 26 november 2009

Nu börjar det bli lite tungt här. Mycket flås, knorr och kurr är det. Och ligga och sträcka ut sig är helt underbart. Kazey dricker så jättemycket nu, vilket naturligtvis resulterar i att hon kissar stup i kvarten, även på nätterna

Torsdagen den 18 november 2009

Idag har Kazey varit på ultraljud. Hon tycker inte att det är särskilt roligt. Så lite flåsande blir det. Och magen rör sig lite mycket då:-) Veterinären hade lite svårt att räkna valparna. Men som det ser ut så är det iallafall fem eller sex valpar. Matte tror faktiskt att det finns fler därinne,,

Onsdagen den 21 oktober 2009

Idag har vi äntligen fått hem vår underbara hund. Hon var precis lika glad som vi. Jätteskönt att vara hemma hos Kayla igen.
Resultatet av hennes lilla resa är att hon är parad två gånger. Så nu väntar vi med glädje små valpar innan jul.

Lördagen den 17 oktober 2009

Idag har Kazey åkt iväg till sin nya pudelpojke. En aprikosfärgad liten dvärgpudel som heter Diesel. Hon tyckte inte det var så roligt när vi kom dit. Och hon tyckte nog att vi kunde åka hem igen. Hon visade tänderna mot killen. Och morrade rejält. Men det var ju dags, så vi lämnade henne kvar. Detta resulterade i att hon stannar till onsdag.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

21.12 | 22:41

Hej. Gick in på pudellyckan för att få en glimt av nyförvärvet, som jag glömt namnet på. En underbar brun valp. Visst ja, det närmar sig jul. Bråd tid.Kram

...
09.02 | 02:06

Underbara valpar, blir så sugen. Men har 3 hundar nu, så det får vänta med en Pudel till. Härlig ras, jag borde ha köpt en tidigaren än jag gjorde.

Mvh Ann

...
02.02 | 22:17

JAG KRÄVER ATT FÅ KOMMA NER TILL DESSA , SOM DET VERKAR UNDERBAR DVÄRG VALPAR. bIL ELLER TÅG ÄR DET SOM GÄLLER. hör av dig snarast
Bosse Ovefeldt 08 624 24 55

...
27.01 | 20:40

Hej!Måste bara säga att det är underbart och få se ALLA dina söta valpar!!!!!!!Härlig hemsida oxå,färgglad o annorlunda,önskar så jag hade tid med en vovve igen

...
Du gillar den här sidan