Dagbok

Kazeys valpar 2008

Måndagen den 9 juni 2008

Här är min egen lilla guldklimp Kayla. Hon ska stanna hos oss. Den allra lilla minsta vovven har hon varit hela tiden. En riktig gosepärla. Hon kommer att sakna alla sina syskon nu när dom flyttar. Men hon kommer ju att träffa Loffe ibland så de kan busa lite.

Måndagen den 9 juni 2008

Lilla söta Julia. En liten vovve med massor av kel i sig. Kramig o gosig. En riktig liten prisessa. Idag åker du hem för att dela livet med din pappa och en massa andra vovvar. Du kommer att få ett underbart liv. Lilla söta underbara vovve. Älskar dig och vi tänker alla på dig!

Söndagen den 8 juni 2008

Lille söte Krimi. Imorgon blir han hämtad av sin nya matte. Och hans namn kommer att bli Freddie. Han är så himla go den hunden. Väldigt pojkig men ändå så jättesöt i ansiktet. En liten gosekille som älskar att bli kramad. Kommer att tänka på dig jättemycket, men är övertygad om att du kommer få ett superbra liv i Abbekås. Lille underbara vovve.

Fredagen den 6 juni 2008

Loffe, den här stora fina killen åkte idag till sitt nya hem.
Världens mest speciella hund är han. Han kommer också att få ett underbart hem hos våra bästa vänner. Och vi kommer ju att få träffa honom ofta. Loffepoffe,,, en riktig pojkhund med massor av bus i sig.

Fredagen den 6 juni 2008

Lilla underbara Happy, blir den första valpen att lämna oss. Den vackraste av de alla En stor fin vovve och så himla kelen o gosig. Hon kommer att få ett underbart hem med massor av uppmärksamhet och kärlek. Lilla söta vovven vi kommer att sakna dig jättemycket.

Torsdagen den 5 juni 2008

Idag var det dags att åka till veterinären. I en nyinköpt bil bur färdades vi till veterinären. Där fick alla vaccination samt chip i nacken. Riktigt kul var det inte men det gick över fort. Alla var "hela" och fina valpar, så nu ska de hem till sina nya hem. Gud vad jag kommer att sakna de här små liven. Underbara hundar allihopa och det har varit en fantastisk tid för oss alla.

Torsdagen den 29 maj 2008

Nu är det lite mer än en vecka kvar med valparna. Dom är stora, fina hundar nu. Duktiga som bara den. På morgonen, halv fem vaknar dom och piper, eller snarare skriker efter mig. Mamma Kazey är inte riktigt lika intresserad längre. När man kommer till dom hänger dom i klasar i händerna. Alla springer ut på gräsmattan, där de flesta av dom uträttar sina behov. I "buren" inomhus händer nästan inga olyckor alls nu.

Lilla Kayla verkar nu lyssna på sitt namn, hon kommer glatt när vi kallar på henne.

Lördagen den 24 maj 2008

Lilla Kiara. Idag har din nya matte varit här och bestämt sig för att ta dig till sitt hem. Du är absolut den vackraste hunden i hela kullen. Och så himla kramgo o fin! Ditt nya namn blir Happy. Jag är övertygad om att du kommer att få det jättebra och massor av tid och kärlek!

Fredagen den 16/5 2008

Idag har valparnas pappa varit och hälsat på. Peppe, han e så söt! Han lekte med valparna och dom bet o slet i honom, men han var hur tålig som helst!

Onsdagen den 14 maj 2008

Valpisarna är snart sex veckor, va tiden går. Dom är stora o fina allihopa, äter som vargar! Dom är väldigt sociala och kelsjuka av sig. Nu har vi bara en valp kvar att hitta hem till. Igår sålde jag lille Krimi, som kommer få ett underbart hem med hundkompis!  Valparna är nu både inomhus och utomhus. Vill gärna vara nära sin mamma, men hon är inte alltid lika intresserad. Men när de små är ute o springer har hon fullt upp med att samla ihop dom hela tiden!

Fredagen den 9 maj 2008

Nu har valparna hunnit bli fem veckor gamla. Den lila fina lådan är ett minne blott. Nu har dom en stor "hage" inomhus och en utomhus. Där kan dom busa runt hur mycket som helst. Nu har alla valparna fått sina första tänder och det känns när dom "biter"
Dom får välling till frukost och torrfoder till lunch. Mamma Kazey får allt mer tid för sig själv vilket hon tycker är skönt! Men hon håller hela tiden ett vakande öga på sina små. Hon är så tålmodig, valparna sliter o drar i hennes öron, biter på hennes tassar, men hon säger ingenting! Hon tycker det är himla roligt att leka med sina valpar, och busar med dom! Däremot blir hon lite morrig när någon av valparna klänger på henne när hon äter!
Loffe och Krimi, de två svarta killarna har idag gått upp till över ett kilo!

Onsdagen den 30 april 2008

Nu har valparna hunnit bli tre och en halv vecka! Dom växer så det knakar. Lille Loffe som ju inte är så liten har varit störst hela tiden, han väger över 700 gram
Han är också den allra piggaste av valparna, han springer och vill gärna leka med de andra valparna. Man ser verkligen vilka olika personligheter de har nu. Kayla vill helst sova och är fortfarande en "bebis", hon har precis passerat 500 gram. Kiara är näst störst igen och är en riktig kelgris! Lille Krimi är också pigg och lekfull och även han börjar springa så smått ti hi. Lilla Julia ligger gärna hos Kayla o sover

Söndagen den 20 april 2008

Valparna är nu två veckor, och alla har nu öppnat ögonen! Dom är ju så underbart söta! Store pojken "Kiwi" har nu gått upp över 500 gram. Han har också börjat att försöka sig på att gå!  Vilket inte är helt lätt, små vingliga ben.

"Kiwi" har nu bytt namn och heter Loffe. Han ska flytta till våra bästa vänner och kommer att få ett underbart hem!

Torsdagen den 17 april 2008

Ja då har det gått några dagar och valparna växer så det knakar. Den störste pojken, Kiwi, väger snart 400 gram. Imorse kunde jag se att både Kiwi och Kimba, det är de valparna som just nu är störst, dessa håller på att öppna ögonen. Jag såg liksom hur det glimmade till där,, helt underbart!

Igår hade lilla "mamma" mjölkstockning! Valparna fick inte tag o suga. Jag fick massera henne lite och sen tog jag hjälp av en av de största valparna som till slut fick ett rejält tag och kunde suga mjölk. Idag på morgonen mådde Kazey mycket bättre!

Onsdagen den 9 april 2008

Oj oj,,, somliga går upp i vikt Kiwi är fortfarande störst, han har gått upp till 235 gram, tätt följd av Kimba som nu har gått förbi både Krimi och Kiara
Lilla Kayla är fortfarande minst, och jämfört med de andra så är hon nästan huvudet kortare

Måndagen den 7 april 2008

Nu börjar man se små egenheter hos de små liven. Kiara har en otrolig hastighet till maten. Hon är snabb som blixten!

Söndagen den 6 april 2008

Nu har valparna hunnit bli ett dygn. Kazey är så duktig, hon matar o tvättar sina små bebisar. Så fort dom piper är hon hos dom. Men hon försöker få en stund för sig själv då och då! Speciellt när det vankas mat i köket, då står hon på givakt, och valparna får pipa!
Vi väger valparna varje dag och de går stadigt uppåt!

Lördagen den 5 april 2008

Fakta om valparna, samt vikt 15.00.


Kayla      (111 gr)    Guldfärgad tik
Kimba     (137 gr)  Svart tik
Krimi      (140 gr)   Svart hane
Kiara      (137 gr)   Ljus guldfärgad tik
Kiwi         (168 gr)  Svart hane


Lördagen den 5 april 2008

Kl 02.00 inatt satte värkarbetet igång. Kazey for fram o tillbaka o ut o in,,, Ut i trädgården, och började där jaga en katt,,,varpå jag talade om för henne att det knappast var passande för en flicka i hennes tillstånd hi hi
Sen försökte vi lägga oss igen, men hon bara flåsade hela tiden, så till slut gick vi upp, och jag skulle ta ut henne till hennes låda. Men ack,, det ville inte Kazey, helst hade hon stannat på duntäcket.
Hur som helst så ut i lådan kom hon.
När klockan var 4 var det ingen tvekan om vad som pågick, och jag anade att natten skulle bli lång,,, väldigt lång. Men det hela gick fort som tåget. Kl 04.29 kom första valpen, en liten flicka som ser ut att vara aprikosfärgad. 04.35 kom nästa, en svart flicka. 04.56 kom den tredje valpen, en svart pojke. 05.35 kom lilla fjärde valpen, en flicka som också ser ut att vara aprikos, men lite ljusare. Den femte och sista valpen kom 05.58 och det var ytterligare en svart pojke. Nu kommer problemet att hålla isär vem som är vem. Men det visade sig inte vara några problem då man redan ser små personligheter hos de små liven.  Jag hade ju vid ultraljudet fått reda på att det kanske fanns sex valpar, och vi var helt övertygade om att det faktiskt var en valp kvar. När klockan var 07.30 hade den fortfarande inte kommit, vilket resulterade i ett veterinärbesök med röntgen. Det konstaterades att det var hennes njure.
Nu vilar mor och fem bedårande valpar i sin låda.

Onsdagen den 2 april 2008

Och bara över en natt så växer magen faktiskt så det syns ti hi
Och nu har vi börja ta tempen på morgonen,, allt för att vara riktigt förberedda,,, 37,8 grader idag,,,,,

Tisdagen den 1 april 2008

Ja man kan ju knappast undgå att vovven är dräktig! Magen är rund o go,,,,, och små, små tassar buffar på därinne, massor av tassar,,,24 stycken,,,  

Torsdagen den 27 mars 2008

Ikväll kunde jag för första gången känna hur en liten valp rörde runt inne i magen på Kazey. Hon såg lite förvånad ut och tittade på mig,, som om hon såg ut att fråga,,"va va det förnåt?"
Man kunde liksom se på magen att det var en liten valp som buffade på! Snart dags att komma ut nu!

Måndagen den 3 mars 2008

Idag har vi varit på ultraljud!
Själv trodde jag inte att Kazey var dräktig alls, hon är ju så smal. Men jag hade fel. Veterinären frågade mig hur många valpar vi ville ha, ja,,, en tre eller fyra stycken blir väl lagom. Det är ju vad andra pudlar jag känner fått!! Och så satt han där o tittade o vände och vred,,,, o så säger han tre,, fyra,,, o så är han tyst en lång stund. Han fortsätter och vrida o vända på apparaten och hunden,,,, och så säger han,,, fem,, eller sex stycken. Vi bara log! Min lilla vovve,,,,ska ha sex valpar!

Fredagen den 8 februari 2008

Kazey är på besök hos sin vackre kavaljer. En chokladbrun liten toypudel som heter Peppe. Hon har varit där jättelänge nu. Men i söndags, den 3 februari, parade dom sig äntligen. Dom är mycket förtjusta i varandra men väldigt ivriga ti hi
I går, den 7 februari, parade dom sig ytterligare en gång så nu får vi se om det blir några valpisar!

Idag har jag äntligen hämtat hem min lilla princessa. Hon var helt slut när hon kom hem, bara sov o sov.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

21.12 | 22:41

Hej. Gick in på pudellyckan för att få en glimt av nyförvärvet, som jag glömt namnet på. En underbar brun valp. Visst ja, det närmar sig jul. Bråd tid.Kram

...
09.02 | 02:06

Underbara valpar, blir så sugen. Men har 3 hundar nu, så det får vänta med en Pudel till. Härlig ras, jag borde ha köpt en tidigaren än jag gjorde.

Mvh Ann

...
02.02 | 22:17

JAG KRÄVER ATT FÅ KOMMA NER TILL DESSA , SOM DET VERKAR UNDERBAR DVÄRG VALPAR. bIL ELLER TÅG ÄR DET SOM GÄLLER. hör av dig snarast
Bosse Ovefeldt 08 624 24 55

...
27.01 | 20:40

Hej!Måste bara säga att det är underbart och få se ALLA dina söta valpar!!!!!!!Härlig hemsida oxå,färgglad o annorlunda,önskar så jag hade tid med en vovve igen

...
Du gillar den här sidan